Waarom het onderhoud van hef- en magazijntrucks ook nu belangrijk is.

Swipe to the left
Waarom het onderhoud van hef- en magazijntrucks ook nu belangrijk is.
By Alex / Esra Intern Transport 5 months ago Geen commentaar

Vrijwel iedereen merkt de gevolgen van de Covid-19 pandemie. Sommige bedrijven hebben een sterke terugval in omzet, terwijl bedrijven in andere sectoren nog op volle toeren draaien en het zelfs drukker hebben dan normaal.

Langere tijd doorrijden met uw trucks vraagt om meer onderhoud.

Het uitstellen of zelfs overslaan van het periodieke onderhoud kan op de lange termijn grote impact hebben op zowel de levensduur, als de veiligheid van uw trucks. Ook machines die langere tijd stilstaan zijn niet immuum voor slijtage en andere defecten. De gemiddelde levensduur van een heftruck ligt op zo'n 10 jaar of 10.000 bedrijfuren. Deze richtlijn kan enorm verlengt of verkort worden op basis van hoe goed (of slecht) het onderhoud wordt bijgehouden.

Een andere grote factor bij de levensduur en veiligheid van uw hef- en magazijntrucks is de chauffeur.

Rijd ten alle tijden op gepaste snelheid en wees op uw hoede voor andere werknemers zowel te voet als op een truck. Door het matigen van uw snelheid slijten banden minder hard, daalt het energiegebruik van de truck en voorkomt u bovenal aanrijdingen. Loop alle functies van de truck langs in een (dagelijkse) inspectieronde. Meld een storing of defect direct aan een leidinggevende, ook al lijkt het herstellen van een ‘onschuldig’ defect momenteel geen prioriteit, stel het beslist niet uit.

Gepost in: Overig nieuws
Producten vergelijken Filters Wissen