Batterij regeneratie

208979
De heftruckbatterij is het kloppende hart van uw machine.
Daarom verdient deze de juiste zorg en moet zij op de juiste manier gevoed worden. Soms is het zo dat een batterij kapot lijkt, terwijl het werkelijke probleem hem in de batterijlader zit. Het kan zijn dat deze defect is. Maar in voorkomende gevallen wordt ook gewoon een lader gebruikt die niet goed bij de batterij past.
Is de batterij tóch de boosdoener bij uitval?
Dan is deze waarschijnlijk goed te repareren. Wij kunnen in dergelijke gevallen onderzoeken of de batterijgeregenereerd kan worden, zodat ze u bij juist onderhoud u weer jaren mee kan. Bij het regenereren van batterijenworden loodsulfaatkristallen verwijderd door het elektrische hoogfrequente pulsproces. Regenereren is mogelijk bij alle soorten batterijen, ongeacht of het een starter-, tractie-, semi tractie- of stationaire batterij met hoog vermogen is.

Wij hebben ons gespecialiseerd in het stellen van de juiste diagnose als het gaat om batterij-en laderproblemen bij elektrische heftrucks, reachtrucks, elektrische palletwagens en ander intern transport. De professionals hebben in no-time het probleem in kaart gebracht. Is het mogelijk deheftruckbatterij te regenereren? Dan kost dit een fractie van de prijs van een nieuwe batterij.
Sulfatering
Een batterij kan gesulfateerd raken door diepontladen. Indien een batterij wordt ontladen tot een s.g. beneden 1,13 kg / ltr. dan ontstaat er loodsulfaat met een zodanig grove kristalstructuur, dat omzetting naar de uitgangsmaterialen van depositieve- en negatieve platen niet zonder meer mogelijk is. We spreken dan van diepontlading. Door de diepontlading heeft de batterij een grote inwendige weerstand, zodat de batterij nauwelijks nog geladen wordt. Indien er een te hogezuurconcentratie in de batterijcellen ontstaat is sulfatering ook mogelijk. De te hoge concentraties zwavelzuur kunnen optreden door een niet toerijkende lading (tussenladingen van de batterij).
De-sulfateren
Een technologische innovatie maakt het mogelijk om de levensduur van tractiebatterijen te verlengen. Waar tot nog toe zwakke tractiebatterijen werden afgedankt en nieuwe aangeschaft. Regeneratie biedt dus voordelen. Zo halveert de afvalstroom aantraktiebatterijen en zijn de kosten van regeneratie fors lager dan het aanschaffen van nieuw accu's en tractiebatterijen. Wij reinigen uw batterij, en voeren dan een nulmeting uit. Hierna zetten wij uw batterij aan een speciale desulfateringslader.Dit proces duurt 1 tot 3 dagen. Hierna voeren wij een eindmeting uit.
Wordt bezorgt zonder kosten in NL
Op voorraad

Gerelateerde Artikelen

Producten vergelijken Filters Wissen