Stocklin Stapelaar type EXI16 ATEX

STOCKLIN EXI16 ATEX

Atex machines, als de vonk niet mag overslaan In logistieke toepassingen met ontvlambare gassen, vloeistoffen (dampen) of brandbare / geleidende poeders bestaat er een potentieel explosiegevaar. Dit kan tijdens een verf-, oplosmiddel- of aërosolbewerking zijn wanneer materiaal wordt opgeslagen of wordt geladen / gelost tijdens transport.Logistieke bedrijven van derden moeten zich goed bewust zijn van hun verantwoordelijkheden onder de ATEX-richtlijnen bij het omgaan met ontvlambare materialen.Stocklin biedt een reeks oplossingen om het risico te beheersen en de ontstekingsbronnen te verwijderen die zich op machines bevinden. Logistieke operaties profiteren ook van extra veiligheidssystemen. Stöcklin Logistik AG bouwt in Dornach zelf deze speciale machines.Stöcklin Logistik AG is door ATEX gecertificeerd als fabrikant van explosiebeveiliging vloerbehandelingsapparatuur voor de Europese markt en heeft ook IECEX-certificering, die wereldwijd wordt erkend. De Stocklin EXI16 Atex voor explosiegevaarlijke zones 1/21 is goedgekeurd door ATEX en IECEX.

Op voorraad
Op alle slakken zout leggen
Bij de bouw van een Ex-truck wordt werkelijk op alle slakken zout gelegd. Zo pakt Stocklin alle potentiele ontstekingsbronnen aan en worden warme oppervlakken extra beveiligd. Van schakelaars tot controllers, nergens mogen vonken of hitte optreden. Elektrische componenten krijgen een drukvaste behuizing zodat er geen explosieve gassen kunnen binnendringen of vonken vrijkomen. Mocht er toch een explosie in een component plaatsvinden, dan houdt het drukvaste kapsel deze binnen de unit. Andere aanpassingen aan de machines zijn het gebruik van geleidende banden, de aarding van de batterijtrog en het gebruik van een pneumatische claxon. Voor alles op en rondom het vorkenbord wordt ook het nodige aangepast. Zo beschikken de vorken onder andere over rvs-bekleding zodat die geen vonken veroorzaken als ze over andere materialen of de grond schrapen.
Eén adres voor certificatie
De bouw van trucks wordt door stocklin in zijn geheel verzorgt. In de stocklin fabriek in dornach krijgen de machines in één keer alle benodigde certificeringen dit zorgt voor de volledige productaansprakelijkheid. Deze aanpak biedt de eindgebruiker meer zekerheid en duidelijkheid.
DE explosie vrije Stapelaar van zwitserse makelaardij
Merk Stöcklin
Laadvermogen (kg) 1600 kg
Aandrijving Electrisch (traktiebatterijen)
Hydraulische functies 1 hydraulische functie (heffen)
Hefsysteem Elektrisch
Vorklengte (mm) 1150 mm
Heffende steunpoten nee
Breedte over de vorken (mm) 540 mm
Batterij voltage (V) 24 Volt
Wielen voorzijde (bedieningszijdig) Polyurethaan wiel
Wielen achterzijde Vulcollan wielen (tandem montage)
Kleur Geel
Materiaal Staal
Oppervlaktebehandeling Poedercoating
Producten vergelijken Filters Wissen