• Rene Heupink
  • Willem Lievenstroo
  • Joop Pisa
  • Linda ten Dam
  • Edwin Posma
  • Angelique Frederiks
  • Jolanda van der Horst
  • Eric Bras
Klantenservice Bel 055 542 75 45

Flexitrain rolwagens

Flexitrain rolwagens

Treinvorming met industrieaanhangwagens en magazijnwagens is de laatste jaren in opkomst. Het voordeel van de flexibele treinvorming is dat het principe van de Lean produktie (Just in Time (JIT) of Just in Sequence (JIS)) gehanteerd kan worden en dat de wachttijden van de trekkerbestuurder en ander personeel kan worden vermeden, terwijl tevens een veel groter tonnage aan materialen, gereedschappen, matrijzen, half-fabrikaten en gereed fabrikaat kan worden vervoerd. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van Multi Trailer Systemen (MTS) kunnen wij u nu een echte kosten- en tijdsbesparende oplossing bieden.
flexitrain

Sneller dan pallettransport

De voordelen van de inzet van routetreinen zijn evident. Strak geregisseerde leveringen met voorverzamelde magazijnwagens zijn makkelijk uitvoerbaar. Daarbij voert de chauffeur van de trekker alles alleen en zonder inzet van extra transportmiddelen uit. Dat scheelt niet alleen trucks, maar ook ruimte en personeelskosten. Bovendien is transport via de routetrein sneller dan pallettransport met een heftruck omdat de handlingtijd per ladingdrager zich tot een minimum beperkt. Hoeveel Flexitrain-wagens een trein bevat, hangt af van de benodigde inzet. De units zijn simpel te koppelen tot een maximale treinlengte van vijf Flexitrain-wagens.

Eenvoudige handling

Elke Flexitrain-trolley volgt nauwkeurig het spoor van de voorgaande Flexitrain-trolleys en de trekker. De draaistraal komt in de standaard maat op 3,6 meter.
Bij aankomst kan de chauffeur de trolleys via de klapkoppeling makkelijk en veilig ontkoppelen. De beladen Flexitrain-wagens worden naar de werkplek gerold en omgewisseld voor een lege. Belading van de Flexitrain-wagens kan naar keuze zowel links als rechts gebeuren, afhankelijk van de gekozen positie in de trein.
De ruitvormige wielposities, met 4 zwenkwielen op de uiteinden en 2 bokwielen in het midden van de flexitrain-trolley, zorgen ervoor dat de trein spoorvolgend is. Gelijktijdig is de wendbaarheid enorm! Zelfs bij een zgn. 90 graden positie van de onderlinge wagens, kunnen de Flexitrain-wagens probleemloos ontkoppeld en aangekoppeld worden.

Even geduld...

{{var product.name}} Is aan uw winkelwagen toegevoegd